top of page
Distanced Couple

גישור בגירושין

להבטיח את העתיד – ביחד ולחוד

הגעתם לרגע בו צריך להיפרד...

זהו אחד הצמתים המאתגרים בחיים אשר משפיע על המשפחה בכל היבט אפשרי, ובעיקר על הרווחה הנפשית והכלכלית שלכם. אתם מתקשים לקבל החלטות עקב מצב מבלבל של חילוקי דעות, חוסר וודאות, פחדים ולחצים. ככל שמערכת היחסים עכורה יותר, וככל שהתקשורת עם בן.בת הזוג אינה במיטבה – הקושי גדל.

איך עושים את זה הכי טוב שאתם יכולים? איך מסיימים את הזוגיות בהסכמות, לטובת כל הצדדים?

 

הליך של פרידה בין בני זוג הוא הליך מורכב ורגיש, במיוחד כאשר ישנם ילדים משותפים. יש חשיבות רבה לניהול הפרידה בראיה רחבה והתחשבות בצרכים של כל בני המשפחה. התובנה הזו מובילה זוגות רבים להליך של גישור גירושין.

מהו גישור גירושין?

גישור גירושין הוא תהליך של סיום הקשר הזוגי, המתבצע בהסכמת שני הצדדים, ובהנחיית המגשר/ת. מטרת התהליך היא להגיע להסכמות בנוגע להיבטים השונים של ההורות, וכן בנוגע להיבטים כלכליים. הליך הגישור ממתן קונפליקטים ומעודד שיתוף פעולה. מטרתו לייצר דיאלוג טוב ונכון, לסייע בהפחתת מתח וחשדנות ולהביא לצמצום הפערים בין נקודות המבט השונות, בעזרת כלים מקצועיים ותוך שמירה על ניטרליות גמורה.

יתרונות הגישור

הסכמה הדדית – של שני הצדדים, ללא פסיקה חד צדדית של בית הדין.
גמישות ויצירתיות – הגעה להסדרים המותאמים באופן מדויק לצרכים של כל בני המשפחה.
משך התהליך – קצר וממוקד, לעומת הליך משפטי שיכול להמשך שנים רבות.
ערך כלכלי – מגיעים לפתרון מוסכם בעלויות נמוכות יותר מאשר בניהול תביעות משפטיות.

2.png
2.png
2.png
2.png

כל המחקרים בתחום מעידים על כך שהמנבא המשמעותי ביותר למידת ההסתגלות של ילדים לפרידת ההורים הוא מידת הסכסוך ביניהם. לכן, שמירה על קשר תקין והגעה להסכמות באופן מוצלח כל כך חשובים. לעומת זאת, קונפליקט משפטי מתמשך פוגע ברווחת הילדים, במישור הרגשי-פסיכולוגי.

חשוב להדגיש

תפקידי כמגשרת אינו לקבוע את התוצאה, אלא להציע פתרונות אפשריים ופרקטיים למצבים מגוונים, מתוך ידע והבנה בהוראות החוק ובפסיקה בדיני משפחה וגירושין, ובניואנסים השונים העוסקים בתפקידי הורות בגירושין. כמו כן, אוכל להסביר ולשקף עבורכם את המצב המשפטי לאשורו, ומה עשויה להיות הכרעת בית המשפט בעניינכם.

3.

הליך גישור גירושין, כמו כל הליך גישורי, מורכב ממפגשים משותפים ונפרדים עם הצדדים, כשהמטרה היא למצוא את המכנה המשותף. ברוב המקרים נדרשות בין 6 ל-8 פגישות כדי להגיע לסיום מוצלח ולהסכמות

2.

במסגרת ההליך נתבונן על הצרכים השונים של הילדים – כל ילד וצרכיו, בהתאם למאפייניו הייחודיים, וכן על הצרכים שלכם, ההורים. ביחד נחשוב על התרחישים השונים אשר יכולים להתקיים בעתיד, ונכין תוכנית הורית מקיפה ומפורטת. על בסיס זה אערוך עבורכם את הסכם הגירושין.

1.

הליך גישור גירושין, כמו כל הליך גישורי, מורכב ממפגשים משותפים ונפרדים עם הצדדים, כשהמטרה היא למצוא את המכנה המשותף. ברוב המקרים נדרשות בין 6 ל-8 פגישות כדי להגיע לסיום מוצלח ולהסכמות

איך זה מתבצע?

שנצא לדרך?

אם אתם פה, כנראה שאתם מבקשים לסיים את קשר הנישואין שלכם בצורה טובה ומתוך מחשבה עתידית על הילדים שלכם ועל עצמכם. גם אם אתם עדיין מתלבטים ואם חסר לכם מידע – אשמח לעזור!

לגישור גירושין 

 © דוקטור נועה ענבר- ייעוץ וגישור בגירושין, במשפחה ובחינוך, תאום הורי

bottom of page